Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید ذوالفقاری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در طرقبه شاندیز بیان کرد: حدود چهار هزار و ۷۰۰ کیلومتر مسیر فرعی و اصلی در حوزه رودخانه‌های طرقبه شاندیز داریم که از این میزان حدود ۲۳۰ کیلومتر آن را آب منطقه‌ای مشهد مطالعات نسبت به حریم را انجام داده است، اولین قسمت نسبت به موضوعات حریم رودخانه‌ها تعیین بستر، حد بستر و حریم قانونی مسیرها است و اقدامات بعدی مانند سامان‌دهی، بازگشایی و لایروبی منتج از این موضوعات و بعد از تعیین بستر رودخانه‌ها انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس گروه حفاظت رودخانه‌های امور منابع آب مشهد با اشاره به اینکه یک تکلیف قانونی آب منطقه‌ای این است که اگر تصرفاتی برای عبور سیلاب مزاحمت داشته باشد باید آن را رفع تصرف کند، تصریح کرد: در چارچوب همین تکلیف حاکمیتی آب منطقه‌ای مشهد از سال ۱۳۹۷ تاکنون حدود ۳۸ هکتار از تصرفات اراضی بستر در حوزه شهرستان طرقبه شاندیز را با اخذ دستور قضایی بازگشایی کرده است.

وی با بیان اینکه مطالعات فاز اول و سامان‌دهی در حوزه شاندیز انجام شده، اظهار کرد: پس از تعیین حدود قانونی بستر و حریم، نقشه سامان‌دهی مسیل مذکور به طول ۲۵ کیلومتر از چشمه قلقلی تا پل بهارستان، بر اساس ضوابط و الزامات فنی تهیه شده است،  کلیه مجاورین این مسیل باید بر اساس نقشه‌های مذکور اقدام به ساماندهی و احداث دیوار حفاظتی کنند، در بخشی از مسیر رودخانه، مقطع ساماندهی توسط مجاورین رعایت نشده و اقدام به تصرف و تنگ کردن مقطع کردند که شرکت آب منطقه ای برای فاز اول پروزه سامان‌دهی رودخانه،  اقدام به بازگشایی مقطع ساماندهی از ابتدای چشمه قلقلی داشته است که با توجه به ارائه اسناد مالکیت ثبتی توسط تعدادی از مجاورین، موضوع با هماهنگی دادستانی و اداره ثبت اسناد شهرستان در حال پیگیری است.

ذوالفقاری افزود: در حوزه طرقبه هم مطالعات بستر برای ۷۰ درصد مسیل‌های اصلی انجام شده و در سال ۹۹ هم نقاط خطرپذیر و انسدادی در مسیر روستای کنگ لایروبی شده است، مشکلات در حوزه رودخانه‌های طرقبه کمتر و سامان‌دهی آن بهتر از حوزه شاندیز است.

رییس گروه حفاظت رودخانه‌های امور منابع آب مشهد با اشاره به اینکه تصرفات در حریم و بستر رودخانه‌ها شناسایی شده است، تاکید کرد: افرادی که  بستر رودخانه‌ها را گرفته‌اند و مزاحمت دارند برای آنها اخطاریه صادر شده است، یکی از مشکلات آب منطقه‌ای مشهد دربخش رودخانه‌ها موضوع احداث پل‌های متعدد در بستر رودخانه‌ها است که در همین راستا کلیه پل‌ها در حوزه شاندیز به طور کامل شناسایی شدند و در طرقبه هم بحث شناسایی پل‌ها از نظر فنی و غیرفنی در دستور کار است و هماهنگی با دستگاه‌های خدمات رسان مانند ادارات گاز، برق و ثبت اسناد انجام شده تا این ادارات قبل از اینکه به کاربری‌ها خدمات ارائه دهند از آب منطقه ای استعلام بگیرند.

وی با اشاره به اینکه در خیلی از موارد تصرفاتی در اراضی بستر و حریم انجام شده که برای آنها بعد از اخطاریه، اقدامات قضایی هم برای رفع تصرفات در حریم رودخانه‌ها انجام می شود، اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات آب منطقه‌ای این است که همه این ۲۳۰ کیلومتری را که مطالعات بستر و حریم آن را انجام شده به اداراه کل ثبت اسناد استان اعلام کرده‌ایم و در کاداستر سراسری اداره ثبت بارگزاری شده است، با این اقدام دیگر امکان صدور سند مالکیت برای این اراضی نیست.

فعال‌سازی ۲ تیم گشت و بازرسی در شهرستان طرقبه شاندیز جهت بازدیدهای مستمر از منطقه و رصد فعل و انفعالات و تصرفات در حریم رودخانه‌های طرقبه از دیگر اقداماتی بود که ذوالفقاری جهت مقابله با رودخانه‌خواری در این شهرستان به آن اشاره کرد و گفت: با همراهی دادستانی برای افراد متخلف اخطاریه صادر و صورتجلسه‌ای برای توقف عملیات انجام می‌شود.

رییس گروه حفاظت رودخانه های امور منابع آب مشهد ادامه داد: در حوزه شاندیز هم بخش خصوصی در این موضوع فعال شده و کار حفاظت و تعیین تکلیف این تصرفات را انجام می‌دهند.

وی بیان کرد: مجوزهایی که آب منطقه‌ای صادر می‌کند برای دیوارهای حفاظتی است به عنوان مثال فرد برای حاشیه باغ خود در جهت ایمنی از سیل از آب منطقه‌ای مجوز درخواست می‌کند و ما هم بر اساس تکلیفی که داریم آن مجوز دیوار حفاظتی را با شرایط فنی برای احداث دیوار صادر می‌کنیم و بر ساخت دیوار هم نظارت داریم، مجاورین رودخانه‌ها به هر حال نیاز دارند که برای جلوگیری از فرسایش زمین خود این دیوار را احداث کنند، مجوزهایی که آب منطقه‌ای می‌دهد برای دیوار و فقط  پل‌های متحرک است، پل‌هایی که در زمان سیل امکان باز شدن را داشته باشند.

منابع و امکانات آب منطقه‌ای برای مقابله با تصرفات غیرمجاز حریم رودخانه‌ها محدود است 

ذوالفقاری در ادامه با اشاره به اینکه در طرقبه شاندیز مالکین زیادی بطور غیرمجاز اقدام به احداث دیوار کردند و بدون دریافت مجوز این دیوارکشی‌ها انجام شده، افزود: در این‌گونه موارد در چارچوب قانون گشت‌های نظارتی با صدور اخطاریه، عملیات ساخت دیوار را متوقف و رفع تصرف انجام می‌دهند.

رییس گروه حفاظت رودخانه های امور منابع آب مشهد سابقه فعل و انفعالات در حریم و بستر رودخانه‌های طرقبه شاندیز را ۳۰ ساله دانست و گفت: البته بعضی از آن تصرفات غیرقانونی است و ما برنامه‌ریزی برای اینکه این موارد را تعیین تکلیف کنیم داریم، ولی طول مسیر و حجم فعالیتی که انجام شده در سال‌های گذشته  متناسب با امکانات و منابع انسانی و مالی آب منطقه‌ای نیست و این تصرفاتی که در طول ۳۰ سال  اتفاق افتاده در بازه زمانی سه ساله برطرف نمی‌شود بنابراین باید یک برنامه چندساله داشته باشیم تا رودخانه‌ها را به شرایط استاندارد خود برگردانیم.

وی با بیان اینکه عدد حریم و حد بستر رودخانه براساس سیلاب مشخص می‌شود، متذکر شد: این سیلاب هم براساس شرایط فیزیوگرافی آن رودخانه و گزارش فنی تهیه می‌شود، البته در تعیین حریم رودخانه به جز سیلاب چهار فاکتور مهم دیگر موثر است و در مجموع عددحریم رودخانه‌ها معمولا بین یک تا ۲۰ متر تعیین می‌شود.

ذوالفقاری با تاکید براینکه آب منطقه‌ای عملیات رفع تصرف را با هزینه‌های دولتی انجام می‌دهد، اظهار کرد: با توجه به هزینه‌های سنگین اجرای این کار، لازم است مجازات‌های پیش بینی شده، بازدارندگی لازم را برای جلوگیری از تکرار جرم توسط متخلفان داشته باشند، بر اساس ماده ۱۰ آیین‌نامه مربوط به بستر و حریم رودخانه ها مصوب ۱۳۹۷ در صورت اجرای ساماندهی توسط مجاورین، امکان در اختیار گذاشتن اراضی مازاد ایجاد شده پس از کسر حریم در قالب قرار داد اجاره یکساله وجود دارد.

شناسایی۴۰۰ پل در حوزه رودخانه‌های شاندیز و تخریب ۱۴۰ پل غیرمجاز در این شهر

رییس گروه حفاظت رودخانه‌های امور منابع آب مشهد با اشاره به اینکه بعضی جاده‌ها از رودخانه‌ها رد شده‌اند و این موارد در طرقبه شاندیز زیاد دیده می‌شود، گفت: اکثر جاده‌های این شهرستان از مسیر رودخانه رد شده است، در حوزه شاندیز موردی که زیاد دیده می شود درب‌هایی است که روی پل‌ها می‌گذارند و آن درب را قفل می‌کنند و دسترسی به آن طرف رودخانه ممنوع می‌شود، آب منطقه‌ای در مسیر رودخانه‌های شاندیز حدود ۴۰۰ پل شناسایی کرده و از این تعداد ۱۴۰ پل غیرمجاز را تخریب کرده است و در حوزه طرقبه هم امسال کار شناسایی پل‌ها در دستورکار است  و فقط پل‌هایی که مجوز دارند باقی می‌مانند و بقیه حذف می‌شوند.

گفتنی است؛ پیش از این شهردار طرقبه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اجاره دادن بستر و حریم رودخانه‌ها توسط آب منطقه‌ای را از عوامل موثر تصرف حریم و بستر رودخانه‌ها در این شهرستان عنوان کرده بود.(اینجا بخوانید)

انتهای پیام/ ۷۰۰۷۳

منبع: فارس

کلیدواژه: رودخانه خواری رودخانه های طرقبه حریم رودخانه ها بستر رودخانه ها طرقبه شاندیز حوزه شاندیز آب منطقه ای بستر و حریم انجام شده سامان دهی رفع تصرف بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۱۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود

 قشلاقی در جلسه ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات بحران هشترود درباره ورود فاضلاب شهری به داخل رودخانه شهر چایی (سراسکند چایی و دامناب چایی) این شهرستان هشدار داد و آن را تهدیدی برای محیط زیست دانست.

وی افزود: متاسفانه آبفای هشترود طرح پیشرفته فاضلاب را تکمیل نمی‌کند و پساب‌های ریخته شده به رودخانه شهر موجب بروز بیماری در فصل تابستان و بوی بد می‌شود.

وی اضافه کرد: آب و فاضلاب شهری هم باید در اجرای طرح فاضلاب مدرن شهری اقدامات لازم را انجام دهد و این طرح را هرچه زودتر به اتمام برساند تا مردم مجبور به هدایت فاضلاب‌های خانگی خود به داخل رودخانه نشوند.

فرماندار هشترود گفت: با توجه به اینکه حریم و بستر رودخانه‌های هشترود مشخص نیست اداره امور منابع آب هم باید ترتیبی اتخاذ کند که در اسرع وقت هم حریم و هم بستر رودخانه‌های شهرستان معین شود.

قشلاقی گفت: مشخص نبودن بستر رودخانه‌های داخل شهر و حتی خارج از شهرستان باعث تعرض افراد به این مناطق شده و در صورت بروز سیل و خسارت باید خسارت جبران ناپذیری به افراد خسارت دیده پرداخت شود در صورتی که اصلا حق آنها نیست.

پورصادق شهردار هشترود هم تجهیز آتش نشانی این شهر را خواستار شد و گفت: خودرو‌های آتش نشانی این شهرستان نیاز به تعمیر دارند و در صورت بروز حادثه همزمان در شهرستان با مشکل رو برو خواهیم شد.

وی افزود: با توجه به اینکه بیشتر محلات شهر قدیمی هستند و خودرو‌های سنگین آتش نشانی نمی‌توانند وارد آن مناطق شوند از این رو درخواست تجهیز آتش نشانی را به خودرو‌های سبک از جمله نیسان و موتور داریم تا بتوانیم در صورت بروز حادثه خدمات به مردم بدهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ضرورت تکمیل طرح مدرن فاضلاب شهری هشترود
  • کشف شمشیر کمیاب ۱۰۰۰ ساله
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله در اسپانیا
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله
  • اراضی ملی در شهرستان طرقبه و شاندیز رفع تصرف شد
  • هشدار رهاسازی آب سد سفیدرود در گیلان
  • مردم از تردد و توقف در حریم رودخانه‌ها خودداری کنند
  • شهروندان از تردد و توقف در حریم رودخانه ها خودداری کنند
  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند